Magleni Zmaj stigao u Srbiju, počele prezentacije

Zakažite termin i dođite da se uverite u kvalitet Maglenog Zmaja!

Fog Dragon, inovativna mašina koja služi za odbranu od prizemnog mraza u vinogradima i voćnjacima i koja je prethodnih godina za kratko vreme stekla veliku popularnost među voćarima širom Evrope, od sada može da se nabavi i u Srbiji.

Jedan primerak Maglenog Zmaja nalazi se u Bačkom Petrovom Selu u Vojvodini i svi zainteresovani poljoprivredni proizvođači mogu da zakažu termin za demonstraciju rada ove mašine.

Osim zadivljujuće efikasnosti, popularnosti Maglenog Zmaja doprinose i razumna cena nabavke, veoma niski operativni troškovi i jednostavnost rukovanja.

Jedinstvenost Maglenog Zmaja krije se u tehnologiji – naime, u ložištu mašine se sagoreva ogrev, a nastala toplota, dim i vodena para se zatim rasprostire na plantaži.

Kardanska osovina pokreće ventilator koji topao vazduh i dim izduvava među sadnice. Mašina u topao vazduh i dim ubrizgava i vodenu paru. Topao vazduh pruža odbranu od mraza, dok vodena para i dim čuvaju toplotu tla.

Pod uticajem vodene pare raste vlažnost vazduha, što je jako važno prilikom odbrane od mraza. Naime, kada je vlažnost vazduha niska, raste opasnost od mraza. Vodena para povećava zapreminsku težinu toplog, zadimlјenog vazduha, pa se ona prostire na plantaži, u vidu maglenog pokrivača.

Topli, zadimlјeni vazduh predstavlјa efikasnu odbranu od ranih jutarnjih hladnoća.

Uređaj velikog kapaciteta štiti površinu od 8-10 hektara.

S obzirom na veoma veliku potražnju za ovim inovativnim proizvodom, pre svega na tržištima zapadne Evrope, iz novosadskog preduzeća Agroposrednik d.o.o. apeluju na voćare i vinogradare da blagovremeno planiraju proširenje svog mašinskog parka, jer postoji opasnost da u proleće, u toku sezone odbrane od mraza, proizvođač neće moći da udovolјi svim zahtevima za nabavku. Najbolje vreme za poručivanje Maglenog Zmaja je tokom jesenjeg i zimskog perioda, pre nastupanja prolećnih mrazeva.

Svi zainteresovani mogu da se prijave za prezentaciju Maglenog Zmaja putem formulara ili na broj telefona 063530590.

Magleni Zmaj će moći da se nabavi i putem konkursa za nacionalne i IPARD subvencije koji se očekuju početkom 2021. godine.

Investirajte pametno – poručite Fog Dragon i dugoročno zaštitite svoje voćnjake i vinograde!